INFORMATIVNO OPOMBA O TEHNIČNIH IN SEJNIH PIŠKOTKIH v skladu s 13. členom zakonodajnega odloka 196/2003

Predpisi glede uporabe tako imenovanih “piškotkov” in drugih podobnih orodij (spletni svetilniki/spletni hrošči, clearGIF itd.) v terminalih (osebni računalniki, prenosniki, tablice, pametni telefoni itd.), ki jih uporabljajo uporabniki, so bili nedavno spremenjeni po implementacija Direktive 2009 /136 o spremembi direktive “e-Privacy” (2002/58/ES) in določba “Identifikacija poenostavljenih metod obveščanja in pridobivanja soglasja za uporabo piškotkov – 8. maj 2014”

Uporaba piškotkov

“Spletno mesto” uporablja piškotke, da bi bilo svoje storitve preproste in učinkovite za uporabnike, ki si ogledujejo njegovo spletno mesto.

Podatki so na voljo samo za zgoraj omenjeno spletno mesto ter vsa spletna mesta in poddomene, ne pa tudi za druga spletna mesta, ki si jih lahko uporabnik ogleda prek povezav.

Uporabniki, ki si ogledujejo www.areasconti.com, bodo videli minimalno količino informacij, vstavljenih v terminale, ki jih uporabljajo, pa naj bodo to namizni računalniki, prenosniki ali mobilne naprave, v majhnih besedilnih datotekah, imenovanih “piškotki”, shranjenih v imenikih, ki jih uporablja uporabnikov spletni brskalnik.

Obstajajo različne vrste piškotkov, nekateri za učinkovitejšo uporabo spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje brskanja, drugi za omogočanje določenih funkcij.

Več informacij o piškotkih najdete na naslednjih URL-jih:

http://it.wikipedia.org/wiki/Cookie

http://www.allaboutcookies.org

Vrste piškotkov, ki jih uporablja www.areasconti.com

Tehnični piškotki

Ta vrsta piškotkov omogoča pravilno delovanje nekaterih delov spletnega mesta.

Na tem spletnem mestu se uporabljajo samo tehnični piškotki, torej tisti, ki se uporabljajo izključno za namen »izvajanja prenosa sporočil preko elektronskega komunikacijskega omrežja oziroma v obsegu, ki je nujno potreben za ponudnika storitve informacijske družbe, ki ga udeleženec izrecno zahteva. “. ali s strani Uporabnika za zagotavljanje te storitve« (glej 1. odstavek 122. člena Kodeksa).

Ne uporabljajo se za druge namene in jih običajno namesti neposredno lastnik ali upravljavec spletne strani.

Lahko jih razdelimo na navigacijske ali sejne piškotke, ki zagotavljajo normalno navigacijo in uporabo spletne strani (omogočajo npr. nakup ali preverjanje dostopa do omejenih območij);

analitični piškotki, ki so podobni tehničnim piškotkom, če jih uporablja neposredno upravitelj spletnega mesta za zbiranje podatkov v zbirni obliki o številu uporabnikov in načinu obiska spletnega mesta;

funkcionalni piškotki, ki uporabniku omogočajo brskanje po številnih izbranih kriterijih (na primer jezik, izdelki, izbrani za nakup) z namenom izboljšanja storitev, ki se ponujajo uporabnikom.

Za namestitev teh piškotkov ni potrebna predhodna privolitev uporabnikov, obveznost posredovanja informacij po 13. členu Kodeksa, ki jih lahko skrbnik spletnega mesta, če le uporablja tovrstne naprave, posreduje na način, ki se mu zdi najbolj primeren. primerno.

Za ogled strani je obvezno pridobivanje in obdelava podatkov, ki izhajajo iz uporabe tehničnih piškotkov.

V kolikor se Uporabnik ne strinja, si strani ne bo mogoč v celoti in pravilno ogledati.

Z izjemo tehničnih piškotkov ostaja splošno pravilo za “Shranjevanje informacij v končni napravi dobavitelja ali uporabnika ali dostop do že arhiviranih informacij” predhodno in informirano soglasje Uporabnika (opt-in).

To pomeni, da vseh piškotkov, ki jih ni mogoče opredeliti kot “tehnične” in predstavljajo tudi resnejše težave z zasebnostjo uporabnikov, kot so tisti, ki se uporabljajo za namene profiliranja in trženja, ni mogoče sami namestiti na končne naprave uporabnikov, razen če imajo predhodno dovolj obveščen in v zvezi s tem ni dal veljavne privolitve.

TEHNIČNI IN ANALITIČNI PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA TO SPLETNO MESTO:

wire in wire_challenge: session – potrebno, da spletna platforma prepozna eno uporabniško sejo.

_ga: obstojno – uporabniška ločljivost – potrebno za Google Analytics tretje osebe. Trajanje: 2 leti

Kako upravljati piškotke s konfiguracijo brskalnika

Spodaj so strani proizvajalca brskalnika, ki podrobno pojasnjujejo, kako ravnati z nastavitvami zasebnosti in sledenja glede na vrsto brskalnika, ki ga uporabnik uporablja:

Mozilla Firefox: Blokiranje piškotkov

Google Chrome: Upravljanje piškotkov in podatkov spletnega mesta

Safari 6/7 (Mavericks): Upravljanje piškotkov in drugih podatkov spletnega mesta

Safari 8 (Yosemite): Upravljanje piškotkov in podatkov spletnega mesta

Internet Explorer: blokirajte ali omogočite piškotke

Delo: piškotki

Safari iOS (mobilni): spletne nastavitve za Safari v napravah iPhone, iPad ali iPod touch

Ta stran je vidna preko povezave na dnu vseh strani spletnega mesta v skladu z drugim odstavkom 122. člena zakonske uredbe. 196/2003 in po poenostavljenih postopkih obveščanja in pridobivanja soglasja za uporabo piškotkov, objavljenih v Uradnem listu št. 126 z dne 3. junija 2014 in z njim povezanega registra ukrepov št. 229 z dne 8. maja 2014.