A FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

Az a vásárló, aki a rendelés leadását követően telefonos visszaigazolást ad cégünknek, automatikusan megrendeli a kiválasztott termékek megvásárlását, és vállalja, hogy ellátja az átvételi és fizetési kötelezettségét. Kijelenti továbbá, hogy elolvasta és elfogadta az alább ismertetett összes szabályzatot, beleértve az átvételi, visszaküldési és jótállási feltételeket is, amelyeket érvényesnek kell tekinteni mindaddig, amíg a felek között megfelelően közölt vagy írásba foglalt új változás nem történik.

Az ügyfél a személyes adatok regisztrációjával és átírásával vállalja, hogy nem ad meg hamis vagy megtévesztő adatokat, jól tudja, hogy ez büntetőfeljelentést vonhat maga után, ezért a Területi kedvezmények hamis adatok megadása esetén minden felelősséget elhárítanak és fenntartják a jogot hogy bármilyen jelentést tegyen az illetékes hatóságoknak.

AZONOSÍTÁS ÉS KAPCSOLAT:

• Fizessen a menedzser által megjelölt fizetési szolgáltatások egyikén keresztül
• Legyen elérhető a futár feltételeinek megfelelően a megrendelt termékek átvételére
• Ne adjon meg hamis véleményeket és hamis tapasztalatokat a termékek használatával kapcsolatban, legyen szó akár a menedzser webhelyéről, akár harmadik felek webhelyeiről, amelyeket nem közvetlenül a vállalat kezel.
JOGHATÓSÁG

A telephely vezetője és a vevő közötti megállapodásra a San Marinó-i kereskedelemre és különösen az elektronikus kereskedelemre vonatkozó szabályozások léptek hatályba.

A TERMÉKEK MINŐSÉGE ÉS AZ OLDALVEZETŐ FELELŐSSÉGE

Az oldalon található termékek természetes és tesztelt összetevőkből készülnek. A tökéletesnél gyengébb egészségi állapotú egyének általi használat tekintetében a telephely vezetője minden felelősséget elhárít. Az oldalon található információk semmilyen módon nem helyettesíthetik az orvosi tanácsot. Nem helyettesíthetik az orvosi tanácsot. Amire mindig szükség van, ha a felhasználó már kialakult patológiákban szenved, vagy akár csak gyanítja annak esetleges jelenlétét.

MAGÁNSZFÉRA VÉDELEM

Az oldal kezelője fenntartja magának a jogot, hogy az érzékeny adatgyűjtésre és az adatvédelemre meghatározott keretek között adatokat gyűjtsön – technikai cookie-k használatával is – a felhasználó böngészési szokásaira és preferenciáira vonatkozóan.

GYŰJTÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

Az Area Discounts vagy harmadik fél tulajdonában lévő oldalon történő online rendelés leadása egyenértékű a termékek raktárunkban történő lefoglalásával, ezért az ügyfél vállalja, hogy személyesen vagy harmadik félen keresztül átveszi azokat a Via Benedetto di Giovanni n.5 – irodánkban. Irányítószám 47899 (RSM)

A megrendelés visszaigazoló e-mail megérkezését követően a szerződés létrejön velünk, és megkezdjük a szállítási fázist. A Területi Kedvezmények cég azonban fenntartja a jogot, hogy a vásárlási ajánlatot a későbbiekben sem fogadja el anélkül, hogy szankciókkal vagy többletkötelezettséggel járna közben. Az áru átvételét a vevőnek vagy harmadik félnek kell elvégeznie, akiknek a megrendeléskor ezt megfelelően jelezniük kell. Ha nem jelez, az ügyfél közvetlenül kijelöli az SDA futárt.

ÁTVÉTEL FUTÁRON

A futárral történő átvétel, amely minden hétköznap az irodánkban történik, a végfelhasználó nevében és megbízásából értendő, aki ezért vállalja, hogy a megrendeléskor bejelentett szállítási költséget átveszi, valamint ellenőrzi a a csomagok sértetlenségét, amikor az áru megérkezik az Ön otthonába.

A szállítások előkészítése késéseket okozhat, még ha nem is akaratunkból, valamint az érkezési időket, amelyek az időjárási viszonyoktól, a forgalmi viszonyoktól, az esetleges ünnepnapoktól stb. függenek, felelősség nélkül… a szállítást a vásárlónak igazolnia kell:

• csomagok száma
• a csomagolás megfelelősége
• a csomagok integritása
Bármilyen rendellenességet az átvétel előtt írásban kell jelenteni, írásos TARTALMI ELLENŐRZÉSI FENNTARTÁSOKKAL, az ok megjelölésével.

GARANCIÁK

Minden Discount Area terméket előzetesen ellenőriznek, hogy igazolják a leírásoknak való megfelelőségét és a termék sértetlenségét.
A forgalomba hozott termékeket a ma hatályos nemzetközi szabványok szabályozzák. Bármilyen panaszt ajánlott levélben kell elküldeni a Via Benedetto di Giovanni n.5 – CAP 47899 (RSM) címen található irodánkba.

A Discount Area ingyenes segítséget nyújt ügyfeleinek a megvásárolt termékekhez. A termékek feladása és átvétele a szállítási költséggel mindig a vásárlót terheli a székhelyünkön, munkatársaink megfelelő értékelést követően gondoskodnak a sérült vagy hibás termékek csereszolgáltatásáról oly módon, hogy az a rendeltetésszerű használatot veszélyezteti.

CSERE

A vásárlónak nem tetsző termékekre vonatkozó csereigényeket a megérkezéstől számított 15 napon belül, a termék és a csomagolás sértetlenségének ellenőrzése után kell eljuttatni irodánkba. A visszaküldés és az újraszállítás költségei mindig a vásárlót terhelik. A cserélendő termékeket a szállítási költség nélkül azonos értékű árura cseréljük.

MAGÁNÉLET

A hatályos adatvédelmi jogszabályok értelmében a végfelhasználó kijelenti, hogy ismeri és jóváhagyja, hogy a megadott adatok bekerülnek a Kedvezményterület adatbázisába, és kereskedelmi és/vagy promóciós célokra felhasználhatók, illetve konzultáció, feldolgozás vagy összehasonlítás útján statisztikai célú felhasználásra kerüljenek. promóciós anyagok elektronikus küldése.
A végfelhasználó kijelenti, hogy a Kedvezményterületet a bankban megadott adatainak harmadik fél felé történő közlésére használja mindaddig, amíg azokat azonos célokra használják fel. Az érintett – a hatályos jogszabályokban meghatározottak szerint – tehermentesen kérheti az adatok módosítását, frissítését, kiegészítését, törlését.

VITÁK

Vitás esetén a társaság fenntartja a jogot, hogy a Magyarországon található illetékes bírósági irodákhoz forduljon.