INFORMACIJSKA BILJEŠKA O TEHNIČKIM I SESNIJSKIM KOLAČIĆIMA prema članku 13. Zakonske uredbe 196/2003

Propisi koji se odnose na korištenje takozvanih “kolačića” i drugih sličnih alata (web beacons/web bugovi, clearGIF itd.) na terminalima (osobna računala, prijenosna računala, tableti, pametni telefoni itd.) koje koriste korisnici nedavno su izmijenjeni nakon što provedba Direktive iz 2009. /136 koja mijenja i dopunjava Direktivu o e-privatnosti (2002/58/EC) i odredbu „Identifikacija pojednostavljenih metoda informiranja i dobivanja pristanka na korištenje kolačića – 8. svibnja 2014.“

Korištenje kolačića

“Stranica” koristi kolačiće kako bi svoje usluge učinila jednostavnima i učinkovitima za korisnike koji pregledavaju njezinu stranicu.

Informacije se daju samo za gornju stranicu i sve stranice i poddomene, ne i za druge web stranice koje korisnik može vidjeti putem poveznica.

Korisnici koji pregledavaju www.areasconti.com vidjet će minimalnu količinu informacija umetnutih u terminale koje koriste, bilo stolno, prijenosno ili mobilno, u malim tekstualnim datotekama koje se nazivaju “kolačići” pohranjene u direktorijima koje koristi web preglednik Korisnika.

Postoje različite vrste kolačića, neki za učinkovitije korištenje stranice i poboljšanje korisničkog iskustva pregledavanja, drugi za omogućavanje određenih funkcija.

Više informacija o kolačićima možete pronaći na sljedećim URL-ovima:

http://it.wikipedia.org/wiki/Cookie

http://www.allaboutcookies.org

Vrste kolačića koje koristi www.areasconti.com

Tehnički kolačići

Ova vrsta kolačića omogućuje pravilno funkcioniranje nekih dijelova web stranice.

Na ovoj web stranici koriste se samo tehnički kolačići, odnosno oni koji se koriste isključivo u svrhu “provođenja prijenosa poruka putem elektroničke komunikacijske mreže ili u mjeri koja je striktno potrebna za pružatelja usluge informacijskog društva koju je sudionik izričito zatražio “. ili od strane Korisnika za pružanje ove usluge“ (vidi članak 122. stavak 1. Kodeksa).

Ne koriste se u druge svrhe i obično ih instalira izravno vlasnik ili operater web stranice.

Mogu se podijeliti na navigacijske ili sesijske kolačiće, koji jamče normalnu navigaciju i korištenje web stranice (dopuštajući, na primjer, kupnju ili provjeru pristupa ograničenim područjima);

analitički kolačići, koji se uspoređuju s tehničkim kolačićima, ako ih izravno koristi administrator web stranice za prikupljanje podataka u zbirnom obliku o broju korisnika i načinu na koji posjećuju samu web stranicu;

funkcionalni kolačići koji korisniku omogućuju pregledavanje prema nizu odabranih kriterija (primjerice jezik, proizvodi odabrani za kupnju) u svrhu poboljšanja usluga koje se pružaju korisnicima.

Za instalaciju ovih kolačića nije potrebna prethodna suglasnost Korisnika, dok je obveza davanja podataka prema članku 13. Kodeksa, koju web administrator, ako samo koristi takve uređaje, može pružiti na način koji smatra najprikladnijim. prikladno.

Prikupljanje i obrada podataka koji proizlaze iz korištenja tehničkih kolačića obavezni su za pregled stranice.

Ukoliko se Korisnik ne složi, neće biti moguće cjelovito i ispravno pregledavati stranice.

Uz iznimku tehničkih kolačića, opće pravilo za “Pohranjivanje informacija u krajnji uređaj dobavljača ili korisnika ili pristup već arhiviranim informacijama” ostaje prethodni i informirani pristanak Korisnika (opt-in).

To znači da se svi kolačići koji se ne mogu klasificirati kao “tehnički”, a koji također predstavljaju ozbiljnije probleme u pogledu privatnosti korisnika, poput onih koji se koriste za profiliranje i marketinške svrhe, ne mogu sami instalirati na krajnje uređaje korisnika, osim ako su prethodno dovoljno informiran i nije dao valjanu suglasnost u vezi s tim.

TEHNIČKI I ANALITIČKI KOLAČIĆI KOJE KORISTI OVA STRANICA:

wire i wire_challenge: session – potrebno web platformi za identifikaciju jedne korisničke sesije.

_ga: trajno – razlučivost korisnika – potrebno za Google Analytics treće strane. Trajanje: 2 godine

Kako upravljati kolačićima pomoću konfiguracije preglednika

Ispod su stranice proizvođača preglednika koje detaljno objašnjavaju kako se nositi s postavkama privatnosti i praćenja na temelju vrste preglednika koji korisnik koristi:

Mozilla Firefox: Blokiranje kolačića

Google Chrome: Upravljanje kolačićima i podacima web stranice

Safari 6/7 (Mavericks): Upravljajte kolačićima i drugim podacima web stranice

Safari 8 (Yosemite): Upravljanje kolačićima i podacima web stranica

Internet Explorer: Blokirajte ili omogućite kolačiće

Posao: Kolačići

Safari iOS (mobilni): Web postavke za Safari na iPhoneu, iPadu ili iPod touchu

Ova stranica je vidljiva putem poveznice na dnu svih stranica web stranice prema članku 122. stavku 2. Zakonske uredbe. 196/2003 i prema pojednostavljenim postupcima informiranja i dobivanja suglasnosti za korištenje kolačića objavljenim u Narodnim novinama broj 126 od 3. lipnja 2014. i pripadajućem registru mjera broj 229 od 8. svibnja 2014.