ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБРАБОТКАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
съгласно член 13 от Регламент (ЕС) 2016/679
ЗАЩО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ

Тази страница описва, в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 (наричан по-долу „Регламентът“), методите за обработка на лични данни на потребителите, които посещават уебсайта italiaunghie.it/stampaunghie

Тази информация не се отнася за други сайтове, сайтове или онлайн услуги, които са достъпни чрез хипервръзки, които могат да бъдат публикувани на сайта.

АДМИНИСТРАТОР НА ДАННИ

След преглед на горните страници може да се обработват данни, свързани с идентифицирани или идентифицируеми физически лица.

ЗАЩИТА НА ДАННИ

Длъжностното лице по защита на данните (DPO) може да бъде намерено на следния адрес: Служител по защита на личните данни - Служител по защита на личните данни, Piazza Venezia 11, IT-00187, Рим, имейл: rpd@gpdp.it.

ПРАВНО ОСНОВАНИЕ НА ОБРАБОТКАТА

Личните данни, предоставени на тази страница, се обработват от Гаранта при изпълнението на неговите задачи от обществен интерес или във всеки случай, свързани с упражняването на публичните му правомощия, включително задачата за насърчаване на информираността и насърчаване на общественото разбиране на рисковете, правилата, гаранциите и права във връзка с обработването, както и насърчаване на осведомеността на администраторите на данни и обработващите данни относно задълженията, наложени им от регламента (член 57, параграф 1, буква б) и г) от регламента).

ВИДОВЕ ОБРАБОТВАНИ ДАННИ И ЦЕЛ НА ОБРАБОТКАТА

Преглед на данни

Компютърните системи и софтуерните процедури, използвани за работа с този сайт, получават, по време на нормалната си работа, някои лични данни, чието предаване е имплицитна част от използването на интернет комуникационните протоколи.
Тази категория данни включва IP адреси или имена на домейни на компютри и терминали, използвани от потребителите, адреси в URI/URL (Uniform Resource Identifier/Locator) нотация на исканите ресурси, време на заявка, метод, използван при изпращане на заявката до сървъра, размер на файла, получен в отговор, цифров код, показващ състоянието на отговора, даден от сървъра (успешен, грешка и т.н.) и други параметри, свързани с операционната система и ИТ средата на потребителя.

Тези данни, необходими за използването на уеб услуги, също се обработват за целите на:

за получаване на статистическа информация за използването на услугите (най-посещаваните страници, броя на посетителите за период от време или ден, географски райони на произход и др.);
за проверка на коректното функциониране на предлаганите услуги.
Данните за сърфиране няма да продължават повече от седем дни (освен когато съдебен орган трябва да разкрие престъпления).

Данни, предоставени от потребителя

Незадължителното, изрично и доброволно изпращане на съобщения до адресите за контакт на Поръчителя, лични съобщения, изпратени от потребителите до институционални профили/страници в социалните мрежи (където е предвидена тази опция), както и съставянето и изпращането на формуляри, присъстващи на Страниците за пълномощия включват получаване на информация за контакт с подателя, необходима за отговор, както и всички лични данни, съдържащи се в комуникацията.

Конкретна информация ще бъде публикувана на страниците на уебсайта на Поръчителя, създаден за предоставяне на определени услуги.

Бисквитки и други системи за проследяване

Не се използват бисквитки или други методи за проследяване за профилиране на потребителите.

Вместо това сесийните бисквитки (непостоянни) се използват по начин, строго ограничен до това, което е необходимо за безопасна и ефективна навигация в сайта. Съхраняването на сесийни бисквитки в терминали или браузъри е под контрола на потребителя, докато на сървърите в края на HTTP сесиите информацията относно бисквитките остава записана в регистрационните файлове на услугата, като периодът на задържане не надвишава седем дни, както при други навигации. данни.
ПОЛУЧАТЕЛИ НА ДАННИ

Получателите на данните, събрани след справка с горепосочените страници, са следните субекти, определени от Гаранта в съответствие с член 28 от Регламента като администратори на данни.

Събраните лични данни се обработват и от служители на Поръчителя, които действат въз основа на дадени конкретни инструкции относно целите и методите на самото обработване.

ПРАВА НА УЧАСТВАНИТЕ СТРАНИ

Заинтересованите лица имат право да получат от Поръчителя в посочените случаи достъп до личните си данни и тяхното коригиране или отмяна или ограничаване на обработването, което ги засяга, или да възразят срещу обработването (чл. 15 и сл. от Регламента). Конкретно искане до Службата се подава, като се свържете с Длъжностното лице по защита на личните данни на Гаранта (Длъжностно лице по защита на личните данни - Служител по защита на личните данни, Piazza Venezia, 11, IT-00187, Рим, имейл: rpd@gpdp.it).

ПРАВО НА РЕКЛАМА

Заинтересованите страни, които смятат, че обработването на лични данни, които се отнасят до тях, извършвано чрез този уебсайт, е в нарушение на разпоредбите на Регламента, имат право да подадат жалба до Гаранта, както е предвидено в член 77 от самия Регламент, или да акт в съответните съдебни органи (чл. 79 от регламента).